JEDI AJVAR I ČITAJ NAŠE PESME

I više ljubavi stavi jedan pesnik u svoju pesmu, nego što danas ima ljubavi u celom svetu…

08.11.2009.

Ponocna lirika

Mrak u sobi, tišina što drobi i misli što plove i razbijaju zidove, onda se smire i svrstavaju u redove pesme ove. Ove dosadne ponoćne sate bez sna jedino rime krate. Mislim na tebe u svim tim kasnim satima, kad sećanja pokucaju na vratima, vrtim u glavi sve te slike i slažem stihove ove ponoćne lirike. Bez tebe noći su hladne, noći su puste, dosadne kad me ne dodiruju tvoje usne. Nema te, nema da te gledam kraj mene u tami, da te gledam i ćutim dok moje srce od sreće galami.

 

Eto, ljubav kao da s neba pada, uvek dođe nekako iznenada, ali kada treba da ode, neke sile je koče i ona i dalje ostaje u nama, to valjda znaš i sama. Eto, ni ne sećam se momenta kad je krenulo po zlu, kad sam poželeo da zaboravim osobu tu, tebe, za koju sam mislio da si najlepša na svetu. Ali ne da mi se pobeći iz sećanja ko iz živog blata, i hteo bih ići tebi, ali znam da mi ni sada nećeš otvoriti vrata.

 

Pratim tvoje tragove i dalje, još ti pišem rime, ali ti ih ne šaljem, jer nema svrhe, znam da ih ni pogledati nećeš, sada je za tebe to samo obično smeće... a sećaš se kako sam ti ih nekad čitao, ti se smejala i pitala me ’’Od koga si ih prepisao?’’. I da, daleko je od istine da me ne voliš, daleko je od istine da me ti ne boliš, ali džaba, ti želiš da ja za tebe više ne postojim...i sad s ekipom po celu noć na pivu visim i s bolom na tebe mislim...

 

Opet budan dočekujem zoru i davim se u moru stihova jer ne znam drugu foru da se oduprem tom bolu, pa u pesmi tražim ventil da se praznim, da ne poludim sasvim pod dejstvom osećanja raznih...i molim te, poljubi me bar samo za kraj, samo delić sjaja naše nekadašnje ljubavi mi daj... Ipak, teši me jedna stvar: kad god nije išlo kako treba, kad bih totalno potonuo, ugledao bih svetlo na kraju tunela, da, sunce je ponekad stvarno daleko, ali te ipak iza velikog braga te čeka NEKO!

JEDI AJVAR I ČITAJ NAŠE PESME
<< 11/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930